Ramsinranta

Merellistä asumista Helsingin Ramsinrannassa

Kun pääsee keskelle Ramsinrannan rauhaa, on vaikea uskoa olevansa vain 15 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta ja viiden minuutin automatkan päässä Kehä I:ltä. Kodit maisemallisesti ja historiallisesti merkittävällä alueella ovat erittäin suosittuja, sillä kaupungin kaavamuutosten myötä Ramsinrannasta muodostuu uniikki, merellinen ja moderni asuinalue. Ramsinranta kehittyy juuri nyt valtavin loikkauksin, ja esimerkiksi julkiset kulkuyhteydet paranevat entisestään alueen rakentamisen yhteydessä.

Ramsinrannan upeat lenkkeilymaastot alkavat heti kotiovelta ja esimerkiksi Aurinkolahti aktiviteetteineen sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä. Aurinkolahteen lenkkeillessä löytyy matkan varrelta useita merenrantakahviloita, joissa levähtää ja nauttia maisemista. Kallahden uimaranta ja luonnonsuojelualueet sijaitsevat myös aivan alueen lähituntumassa. Tekisikö mielesi melomaan, retkeilemään vai uimaan? Ramsinrannassa kaikki nämä elämän eliksiirit ovat käden ulottuvilla.

Tervetuloa Ramsinrantaan!

Sijainti

Furuborginkatu 10
00980 HELSINKI

Palvelut

Kulkuyhteydet

Metro: Rastila 1,6 km, Vuosaari 2 km
Bussi: kävelymatkan päässä
Satamat: Vuosaaren satama 4,5 km, Eteläsatama 14,1 km
Lentokenttä: 21 km

 

Päivähoito ja koulut

Päiväkodit: Päiväkoti Siima, Päiväkoti Merirasti, Päiväkoti Rastila, Päiväkoti Idelia
Koulut: Puistopolun peruskoulu, Merilahden peruskoulu, Vuoniityn peruskoulu

 

Liikuntapaikat

Golf: Vuosaari Golf 3,9 km
Urheiluhallit: Jääkiekko ja jalkapallo, kuntosali 0,5 km
Vuosaaren uimahalli 2,3 km
Vuosaaren melontakeskus 2,3 km

 

Ostokset

Itis 3,9 km
Kauppakeskus REDI 10,8 km
K-Market 2,0 km
S-Market 1,4 km

Me elämme unelmaamme. Olemme aina olleet ulkoilmaihmisiä. Kun elimme ruuhkavuosia ja lapsetkin asuivat kotona, vietimme kaikki kesälomat veneellä. Rakastamme molemmat saaristoa ja tyrskyjen äänet rantakalliolla muistuttavat purjehdusvuosistamme.

Lapset käyvät lastenlasten kanssa luonamme usein. Tänne on helppo tulla. Me emme tarvitse omaa autoa ollenkaan. Metro kulkee Helsingin keskustaan vartissa. Eipä meidän tosin tarvitse sinne asti lähteä, koska täällä on paljon hyviä illallispaikkoja kävelymatkan päässä. Rantaraitilla voi tehdä kävelyretkiä meren rannassa ja golfkenttäkin on vieressä.

Ensi kesänä lähdetään koko perhe Saksaan. Vuosaaren satamasta menee reittilaiva Travemündeen.

Täällä on kaikki meille. Perhe, meri ja koti.

Kulttuuri

Ramsinrannassa kulttuuri on lähellä

  • Hyvinvointihotelli Rantapuisto, jonne 60-luvun design houkuttelee vierailijoita kauempaakin
  • Ravintola Rantapuiston Á la Carte
  • Kulttuurikeskus Sofia, jossa järjestetään kursseja ja seminaareja, taidenäyttelyitä ja taideopetusta, hiljentymisviikonloppuja sekä muita tapahtumia
  • Ivana Helsingin ja Paola Suhosen Superwood-kulttuurifestivaali kasvisruoan, taiteen, musiikin ja puheen ystäville
  • Brunsseja ja taidenäyttelyitä lähialueella

Mä sitten rakastan Paola Suhosta! Kaisa hihkaisee innoissaan vetäessään huuliinsa viimeiset vedot kirkkaan punaista huulipunaa. Itse olen vasta pukemassa edustuskelpoisia vaatteita ylleni. Olemme lähdössä läheisen design-hotellin järjestämille kulttuurifestivaaleille, joiden vetonaulana on itse Paola Suhonen. Pääsemme ihastelemaan taidetta, designia ja syömään hyvin. Hei mullahan on yksi Ivana Helsingin mekko, haluutko kokeilla sitä, ehdotan Kaisalle. Ostin sen itselleni pari vuotta sitten lahjaksi, kun sain pienen ylläribonuksen töistä.

Olen jo aiemmin ehtinyt käydä tutustumassa alueen kulttuurikeskukseen, mutta hotellin tarjonta on minulle vielä uutta. Hyvinvointia ja estetiikkaa he lupaavat. Toivottavasti ilta ja festivaalit ovat kaiken odotuksen arvoisia. Ainakin ulospäin paikka näyttää mielenkiintoiselta ja illan ohjelma lupaavalta.

Mitä sä haluaisit syödä, Kaisa huutaa minulle alakertaan. Haaveenamme on nauttia lasit kuohuvaa ja illallinen hotellin ravintolassa. Onneksi muistimme tehdä pöytävarauksen, sillä ihmisiä saattaa Suhosen vuoksi tänään olla liikkeellä. En mä vielä oikein tiedä, kalaa ehkä, huudan Kaisalle takaisin. En malttaisi enää odottaa, nälkä kurnii jo vatsassani.

"Jarkko ja Suvi osaa arvostaa luonnon läheisyyttä samalla tavalla kuin me Lindan kanssa. Ytimeen pääsee nopeesti kun on tarve, mut hermot lepää, kun on metsää ympärillä."

Alueen historia

Kävelen päämäärättömästi merenrantaa ylämäkeen kohti kauempana näkyviä rakennuksia. Olen omissa ajatuksissani ja nautin vain meren kohinasta ja tuulen soinnista. On yllättävän hiljaista, näen vain auton kääntyvän mutkan takana. Täällä on kaunista. Rauhallista. Rakennusten arkkitehtuuri viehättää omaa silmääni. Klassista, yksinkertaista, hieman riisuttuakin kauneutta. Punaista tiiltä, joka on jo nähnyt elämää, mutta on yhä vahva ja vankkumaton.

Pääsen mäen huipulle. Olen hieman hengästynyt, kuntoni on siis huonontunut. Se ärsyttää minua hieman. Pysähdyn ja poimin tien varresta kukan. Näyttää vähän kielolta, mutta ei kuitenkaan ole kielo. Sen verran minäkin kasveja tunnen, vaikka kaupunkilainen olenkin. Kaunis se on silti.

Kukkulan laelta löytyy vanha, keltainen kartano. Villa Furuborg, kertoo Google. Se on seissyt tukevasti paikoillaan jo pitkälti yli vuosisadan, läpi sodan ja rauhan. Mitähän kaikkea Villa Furuborg on elämänsä aikana nähnyt, mietin kävellessäni lähemmäksi ylvästä rakennusta. Sillä olisi varmasti tarina jos toinenkin kerrottavanaan. Tietäisiköhän se, mitä läheisillä majesteetillisilla saarilla on aikanaan tapahtunut?

Ramsinranta

Luonnonläheistä asumista meren äärellä

VARAA KOTI RAMSINRANNASTA

Ramsinranta on täynnä tarinoita - Lataa esite

Lataamalla esitteen liityn Siklan sisäpiiriin ja hyväksyn, että tietojani saa käyttää uusien kohteiden markkinointiin. Voin peruuttaa antamani markkinointiluvan milloin tahansa. Rekisteriseloste.

Yhteydenotto

Ramsinrannan upeat kodit myy:

Eemeli Laitinen
puh. 044 706 8983
eemeli.laitinen@sikla.fi
www.sikla.fi